Aug 032011
 

pintu besi

  18 Responses to “Wordless Wednesday 3 – Kami Meyadapi 25 Tahun Expilian…Bahasa Jiwa Bangsa”

  1. ha3.. Mesti sekolah dulu x abis nih…

  2. ahaha. rasanya teknik marketing yang ‘berjaya’ menarik perhatian :lol:

    adamfaiz Reply:

    bukan teknik marketing pun… sekadar “hiburan” ringan

    FD Reply:

    ye…. menarik perhatian utk ditertawakan beramai2… kui kui kui

    adamfaiz Reply:

    Jom kita expilian terma baru… hehehhee

  3. Bukan sekolah kebangsaan for sure!!

  4. Aduhai, yang mencetak pun sengal apa salahnya cadangkan kepada pelanggan supaya perbetulkan ayat yang betul

  5. Sama-sama lemah BM :) hahhaha…

  6. salam kenalan bro.
    haha. sempena bulan kemerdekaan ni memang nak kena selami bahasa jiwa bangsa bro ;)

    adamfaiz Reply:

    salam… betul gak… pelik sebab time dulu (60 an) lagi ramai yang fasih berbahasa Melayu.. dah lama merdeka ni dah jadi lain

  7. biasalah tu..faham-faham ajela..

    adamfaiz Reply:

    Kalau yang BI pun kureng sikit, mau tak faham terus!! hahahaha…

  8. salam kenal…

    main belasah je diorang ni buat iklan…tak peduli dah soal bahasa

    adamfaiz Reply:

    salam… aku rasa semakin lama semakin kurang yg pandai berbahasa Melayu (selain dari Melayu of course!) kt Malaysia ni..

    izwannizam Reply:

    diorang tak kisah bab bahasa selain bahasa ibunda…yg belajar tinggi pun ada dua tiga ketul yg tak pandai ckp bahasa melayu(pengalaman sendiri)

    adamfaiz Reply:

    Tu la kan… aku rasa pembangunan salah satu faktor penyumbang.. sebab tu kalau di lihat di Sabah dan Sarawak lebih ramai bukan Melayu yang fasih berbahasa Melayu walaupun banyak suku kaum lain di sana..

  9. Hampesssss……………. lu olang talak belajak cakap melayu mah..

    adamfaiz Reply:

    apsal? lu goyang sama gua? Eh! dialog KL Gangster plak.. :)

Sorry, the comment form is closed at this time.