27 Comments

    1. tanpa ada selindung mengaku diri tiada berhata sangt2..

  1. Lagu anak kampung ni mmg best. Sebab maksud dalam lagu ini adalah suatu yg hebat. Ambil maksud yg nak disampaikan bukan saja dengar buat sedap telinga je. Pada pak pak ahli politik boleh cuba turun kekampung pulak pasni, mendekati orang kampung.

    1. tak lagi lagi derang sure turun ke kampung untuk menabur… tabur sana tabur sini… πŸ™‚

    1. sy mula2 drg tak best 2 kali degar baru best klu hari2 degar jmu plk heee

  2. Lagu ni jadi top tetiba. Kalau di utube banyak versi. paling menarik aku pernah jumpa dalam blog donnyien. Versi jawapan kepada lelaki tu. heheheh

  3. aku juga anak kampung
    dan masih juga kuli kuli saja

    aku juga suka dengan lagu ni
    memang terhibur

  4. lagu ni memang semakin diminati,aku suka juga lagu nih – baru suka he3..

  5. Wah rezeki JP nampaknya. Last year mmg meletop di Sabah. Abis semua shopping mall, kedai2 dan karaoke asyik main lagu nie. Skrg dah reda. Tapi nampak meletop di Semenanjung pula. Bagus lah bila lagu-lagu irama tempatan diminati pendengar. Last time lagu2 dialek tempatan yg betul top rasa nya waay back zaman 80-an – Apa Nak Di Kato – Blues Geng, Apo Kono Eh Jang – Ally Noor, then Biso Bonar oleh Hattan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *