Jan 122012
 

Porno kanak-kanak

Hacker Anonymous membuktikan bahawa hacker adalah golongan yang juga perihatin terhadap masalah pronografi terutamanya di kalangan kanak-kanak. Selepas serangan terhadap beberapa syarikat besar dengan tujuan mendedahkan kelemahan tahap keselamatan laman web mereka, terbaru hacker Anonymous telah membuat kerja amal dengan melumpuhkan lebih 40 laman web terkenal yang mengandungi porno kanak-kanak.

Antara laman yang terkenal yang telah dilumpuhkan ialah Lolita City yang mengandungi lebih 100 GB video porno yang melibatkan kanak-kanak dan remaja bawah umur. Usaha yang dikenali sebagai “Operation Darknet” ini dijalankan oleh Anonymous untuk menghapuskan pornografi yang berleluasa di rangkaian Tor. Rangkaian yang pada asalnya dibina untuk U.S. Navy untuk melindungi saluran komunikasi mereka kemudiannya dibuka untuk kegunaan awam yang inginkan privacy mereka dilindungi. Sebaliknya kemudahan ini telah disalah gunakan oleh pihak tidak bertanggung jawab sebagai tempat simpanan video porno.

Ini adalah pesanan akhir dari Anonymous dalam kenyataan mereka baru-baru ini:

Remove all child pornography content from your servers. Refuse to provide hosting services to any website dealing with child pornography. This statement is not just aimed at Freedom Hosting, but everyone on the internet. It does not matter who you are, if we find you to be hosting, promoting, or supporting child pornography, you will become a target.  

AF – baik jugak Anonymous ni… ada tanggungjawab sosial  :)

  20 Responses to “Hacker Anonymous Lumpuhkan Laman Porno Kanak-kanak”

  1. bagus2 mcm ni baru aku sokong hacker…:)
    tuan tanah telah menulis tentang..Khairul Fahmi Che Mat Penjaga Gol Terbaik Asia

    adamfaiz Reply:

    yeah… dengan bantuan hacker kita harap tahap keselamatan info dan privacy dapat dipertingkatkan.. “hackers are people too!”
    adamfaiz telah menulis tentang..Jangan Bikin Panas!!

    Tuan Tanah Reply:

    suka dgn ayat bro nie..:)“hackers are people too!”
    Tuan Tanah telah menulis tentang..Samsung Galaxy III lagi nipis dan sexy

    adamfaiz Reply:

    There’s 2 sides of a coin.. :)
    adamfaiz telah menulis tentang..Jangan Bikin Panas!!

  2. Sudah sampai masa mereka menghalang kejahatan! Pastinya usaha mereka ini akan mendapat sokongan daripada banyak pihak.
    anif telah menulis tentang..Bertukar Kepada MPV?

    adamfaiz Reply:

    semestinya!.. boleh mintak tolong derang hapuskan porno budak sekolah yang melambak di Malaysia nih..
    adamfaiz telah menulis tentang..Dah Pandai Kayuh Basikal

    anif Reply:

    Sudah sampai masa hackers / crackers tempatan menyambut baik usaha seperti ini.
    anif telah menulis tentang..Tutorial Memakai Tudung Dalam Masa 10 Saat!

  3. Kalau diorang hack website macam ni barula bagus,.. yang ni aku sokong!
    shraqs telah menulis tentang..Google Melancarkan GMBO Untuk PKS Tempatan

    adamfaiz Reply:

    Say no to child porno
    adamfaiz telah menulis tentang..Wordless Wednesday 21 – Nak Tengok Persembahan Amy Search!

  4. Satu usaha yang baik. “Stop child porno”

  5. banyak lagi laman web tak betul kat malaysia nih..harap ramai yang akan ambil perhatian untuk lumpuhkan laman porno ni..
    ohcikgu telah menulis tentang..Semakan Penempatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah (PPPS) – Sekolah Menengah

    adamfaiz Reply:

    harap hacker Malaysia dapat inspirasi untuk buat usaha yang sama
    adamfaiz telah menulis tentang..Jangan Bikin Panas!!

  6. ada juga nilai2 murni dlm diri dorng kan..tp pada chii..biar hacker daripada cracker
    chii telah menulis tentang..Apa Yang Penting..Kerjasama

    adamfaiz Reply:

    Biasa la.. ada hacker baik, ada yang tak
    adamfaiz telah menulis tentang..Wordless Wednesday 20 – Hobi

  7. haacara terbaik yg ni sy setuju heee

    adamfaiz Reply:

    Gunakan kepandaian untuk kebaikan ramai
    adamfaiz telah menulis tentang..Wordless Wednesday 21 – Nak Tengok Persembahan Amy Search!

  8. Hacker pun boleh buat baik… Aku sokong usaha mereka.

    adamfaiz Reply:

    usaha camni memang patut disokong

  9. huhu..anonymous nie bgs jugak. patutnya diorang hack je semua website porno. biar semua orang tak boleh tengok. baru selamat dunia internet…jgn hack website lain sudah..

    Wira Chomel recently posted Tutorial Origami Comel #1: Bagaimana Membuat Origami Katak Comel

    adamfaiz Reply:

    Derang akan hack banyak lagi site camni..

Sorry, the comment form is closed at this time.