36 Comments

  1. Dah contact pemilik blog tu ke bro. Kalo tak pun tunjuk je link blog tu kat sini bro. πŸ™‚

    1. Tak suka nak malukan orang… tapi kalau nak aku boleh bagi link blog tu dan juga original artikel blog ini..

      1. Kalo bleh emel bagus jugak. Nak jugak aku tengok blogger copy paste nih πŸ™‚

  2. Gelaran paling sesuai diberikan, Blogger Copy Paste. Agaknya semua artikel dalam tu copy paste kot. Cuba contect baik-baik bro. Minta dia letak kredit atau remove. Kalau tak jalan juga boleh report kat google. Saya pernah tengok ada blogger yang buat tutorial pasal menda ni. Tapi tak ingat kat mana.

    1. Author

      Tak sure tentang artikel yang lain… kalau itulah caranya dia dapat visitor beribu-ribu sehari..memang tak elok caranya…

      Terima kasih untuk nasihat tu.. mungkin akan contact admin dia jugak…

  3. pasang Tynt setiap artikel yang disalin akan dapat backlink ke sumber asal.

      1. direct copy tu maksudnya macam mana? boleh pasang plugin anticopy untuk halang benda ni..

  4. Dulu pernah kena macam nih,tapi tu lah..susah nak ckp bila ada blogger tidak beretika.

    1. memang sucks kalau hasil kita kena ciplak… sape yang dah kena tau la rasanya..

      1. betul la tu
        walau pun trafik dia ribu riban
        tapi kredit dia tak ada
        huhu

  5. aisey kenapa tak nak bagi kredit ya, bro aku pun nak tengok juga lah artikel kau yang kena ciplak

  6. dah berapa kali kena bro last malas layan halalkan jer mmg dok pech otak pikir ayat jana idea tpi tahan sabar jer..

  7. hurm..nampak sgt bukan AF je yg menjadi mangsa..agaknya..ramai lg yg menjadi mangsa copy paste dia…
    nak tau gak blog org tu

  8. klu gaduh lain kes..klu kecoh karg ckp apa.mujur da blog d luahkan kt sini..mmg ada bloger kan ate bt entri peribadi pun org ikut gerrrrr

    1. Author

      Entry tu memang pandangan peribadi pun… tak sangka word by word kena copy.. huh!!

  9. susah la kalau main kopi pasta jer kan…kredit pun tak letak…haha..sakit hati..

  10. Mmg byk yg jenis copy paste utk senang proses update blog.

    Kalau fikir2, geram jugak..huuh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *