23 Comments

  1. Bagus juga flaw tu didedahkan..

    Tentunya dapat membantu penyedia perkhidmatan untuk meningkatkan lagi tahap keselamatan perkhidmatan yang ditawarkan dan seterusnya meningkatkan lagi keyakinan pengguna.

  2. uish..bahaya tul..nnt karang ada yg x pasal2 tgk duit dlm akaun tinggal bape ringgit je..

    1. dalam hal ni elok praktikkan kaedah “wait n see” sehingga sistem stabil.. barulah boleh guna dengan yakin

  3. org semakin bijak amka mmg luaslah jauh pikiran dari jangkaun

  4. kata irg klu cipta sesuatu yg baru mesti akan ada org nak cuba membolosnya kan..kan…

    1. Itulah challenge untuk inventor aplikasi di zaman ni.. buat sesuatu yang boleh digunapakai dan SELAMAT!

  5. Semasa saya tolong setup OS Android sahabat yang membeli tablet PC terkejut juga automatik data penguna akan dipindahkan kepada Tablet tersebut. Kalau hilang mudah sahaja data pengguna diakses termasuk akaun email.

  6. Biasalah tu … kalau pasal duit manusia akan berusaha untuk menembusi apa saja sekatan yang ada .. 😀

    1. Author

      Kalau bab keselamatan ni semua pengeluar kena ambil perhatian serius kerana mungkin menjejaskan reputasi… tindakan awal perlu untuk elakkan kerugian lebih besar di pihak pengguna dan juga supaya masalah sistem dapat di atasi dan dipertingkatkan.. Aku pun suka Google! :)

  7. uish…bahaya bebenor ni…silap haribulan, habis segala penat usaha dikebas org…

    tp nasib baik jugak ada yg jumpa lobang ni…dapatlah google repair dulu sebelum dia luaskan ke sini =)

    1. Kalau tak, susah juga nak wat report claim yang bukan kita guna duit tu… teruk kena bayar hutang orang lain… hmm

  8. Tiada suatu pun sistem yang benar2 secure di dunia.
    Tambahan pula kalau Smartphone yang hilang (ibaratkan purse yang hilang).
    Google kena buat testing dengan hacker ni banyak kali sebelum produce.

    1. Author

      Yeap! testing perlu cover semua aspek… kalau hanya nak cepat, pasti ada part yang bermasalah..

    1. Analoginya sama seperti kalau jumpa wallet di tepi jalan, berapa ramai yang sanggup pulangkan atau sekurang-kurangnya hantar ke balai polis?

  9. haha. bnda dh gmpk. xpi de jgk bugnye tu. mcm la facelock. haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *