18 Comments

  1. ahaha. rasanya teknik marketing yang ‘berjaya’ menarik perhatian 😆

    1. Author

      bukan teknik marketing pun… sekadar “hiburan” ringan

    2. ye…. menarik perhatian utk ditertawakan beramai2… kui kui kui

      1. Author

        Jom kita expilian terma baru… hehehhee

  2. Aduhai, yang mencetak pun sengal apa salahnya cadangkan kepada pelanggan supaya perbetulkan ayat yang betul

  3. salam kenalan bro.
    haha. sempena bulan kemerdekaan ni memang nak kena selami bahasa jiwa bangsa bro 😉

    1. Author

      salam… betul gak… pelik sebab time dulu (60 an) lagi ramai yang fasih berbahasa Melayu.. dah lama merdeka ni dah jadi lain

  4. salam kenal…

    main belasah je diorang ni buat iklan…tak peduli dah soal bahasa

    1. Author

      salam… aku rasa semakin lama semakin kurang yg pandai berbahasa Melayu (selain dari Melayu of course!) kt Malaysia ni..

      1. diorang tak kisah bab bahasa selain bahasa ibunda…yg belajar tinggi pun ada dua tiga ketul yg tak pandai ckp bahasa melayu(pengalaman sendiri)

        1. Tu la kan… aku rasa pembangunan salah satu faktor penyumbang.. sebab tu kalau di lihat di Sabah dan Sarawak lebih ramai bukan Melayu yang fasih berbahasa Melayu walaupun banyak suku kaum lain di sana..

  5. Hampesssss……………. lu olang talak belajak cakap melayu mah..

    1. Author

      apsal? lu goyang sama gua? Eh! dialog KL Gangster plak.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *