23 Comments

  1. Al-fatihah kepada arwah pasangan kembar. Saya ingat isteri bro keguguran rupanya kisah 12tahun yang lalu.

    1. Author

      kisah lama tapi rasa macam baru berlaku..

      1. perkara yang dh lama berlku namun ia ttp segar d ingatan..

  2. takziah bro dan al-fatihah jugak.. Ada hikmahnya segala yang berlaku sebab segala yang berlaku bukan suka2 dan anak yang pergi dengan tanpa dosa tu akan menjadi penyelamat dihari akhirat kelak..

  3. al-fatihah..bila baca kisah ni teringat bgaimana kakak dan abg aku, 3 pertama dlm keluarga semuanya pergi mase kecil..perkara yg berlaku dlm hidup kita, wlpun lama mesti terasa seperti baru berlaku..

    1. 3 orang meninggal masa kecil?.. Allah lebih tahu apa yang baik untuk kita..

  4. Wow AF.. what a tragedy.. tapi tkpe, like u said ada “saham” di sana. I lost my youngest sister too when she was 2 years old. Insyaallah ada yg akan membantu my parents nanti.. anyway, al-fatihah.. ~

    1. Author

      kesian jugak kat you… It’s a tragedy but must be full of blessings..

  5. mmg rasa hiba bila baca entri nie..aku & wife pun pernah mengalamai peristiwa yang sama pada tahun 2001..ketika itu wife mengandungkan anak ke-2..mmg dr awal mengandung lg dah ada masalah & kerap keluar masuk hospital..anak ke-2 (perempuan) kami lahir tak cukup bulan..lahir pada pagi Jumaat (sebelum subuh)..selepas beberapa jam dilahirkan, anak kami meninggal dunia kerana jangkitan kuman (ikut kata doktor)..mmg sedih sangat ketika itu..tp Allah lebih sayangkan dia..

    pada tahun hadapannya, dibulan, tarikh & hari yg sama, kami dikurniakan dengan seorang anak lelaki (AMMAR) bg menggantikan arwah kakaknya..itulah kuasa Allah..

    mmg benar kata bro AF, kita mmg dah ada SAHAM yg menunggu kita disana..

      1. sedihnya membaca ruang hati kedua bapa d sini..
        anak tu bakal kita jumpa kelak. Pasti ..

        sabar ya sahabtku..

  6. salam..
    syahdunya hati mmbaca kisha sahabat ni..dalam ceria terselit duka yang pedih..

    sabar dah pegi tiada sapa yg dpt halangnya..

    kasih ank akn kekl sanubari.

    Al-Fatihah untuk arwah kembar..

    1. Author

      terima kasih.. bukan tujuan nak minta simpati.. cuma mengenangkan “ulangtahun” pemergian mereka… Nikmat tu kalau Allah nak tarik, sekejap je..

  7. takziah utk bro. insyaAllah mereka akan dtg kepada bro sebagai pembantu di ‘sana’ nanti. Itu janji Allah.

    InsyaAllah..bro masih berpeluang utk dapat kembar lagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *