8 Comments

  1. Saintis dulu mencipta sesuatu by discovery dan hasil kerja keras tanpa mengenal putus asa.

    Ia adalah satu masalah apabila terlibat didalam R&D apabila pihak pengurusan yang tidak dapat memahami kerana kos R&D memang tinggi dan mengharapkan magis. Kami juga manusia

    1. setuju dengan pendapat tue, R&D bukannya magic, kadang2 berhasil, kadang2 tidak…namun, setiap yang tidak berhasil tue jugak menyumbang sesuatu…tpi, orang takkan pandang, dorang nak result yang baik2 je

      1. aku pun ade pengalaman lebih kurang same… bila buat projek minta budget…susah nak approve sebab kos tinggi…nak yang canggih ….

  2. rasanya klu takde ciptaan Thomas Edison nie, nama P. Ramlee mgkn tak begitu dikenali…zaman sekarang nie, 99% org menciplak hasil penat lelah org lain..lihat sahaja di China..

    1. Ciplak bulat2 memang salah la…tapi kalau ciplak idea dan ditambah dengan pembaharuan seperti yang dibuat Jepun, boleh cipta kejayaan jugak

  3. Jai suka tag “Genius adalah 1 peratus inspirasi, 99% kerja keras”. Memang betul apa yang ditulis..

    p/s : nak ucapkan terima kasih jugak la kat thomas dan juda adam (sebab bagitau info ni)..he3

  4. ciptaan pertama dihasilkan oleh islam.
    lampu minyak tanah.bercahaya la rumah
    ketika itu.mentol ni teknologi selepas
    zaman kegemilangan islam.

    isyaAllah islam dalam kuasai dunia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *