Mar 222012
 

draw something

Inilah game paling popular sekarang, telah di download sebanyak 20 juta dalam masa 5 minggu. Game “Draw Something” dikeluarkan oleh OMGPOP mempunyai versi percuma dan berbayar. Ia boleh dimainkan menggunakan Android gadget dan AppleIOS.

Cara permainan:

  1. Invite kawan untuk join game secara online – secara rawak atau personal contact
  2. Lukis sesuatu untuk diteka oleh lawan anda
  3. Jika lawan dapat meneka dengan betul, anda dapat gold coins yang boleh ditukar dengan extras seperti warna tambahan yang baru.

Gold coins juga boleh dibeli dengan membayar jumlah wang sebenar. Inilah salah satu cara OMGPOP membuat keuntungan di samping versi game berbayar! Populariti Draw Something dilaporkan bakal menyamai Words With Friends – game yang diasaskan daripada permainan Scrabble.

Sebab mengapa game ini popular ialah kerana ia terlalu senang untuk bermain. Hanya perlukan sedikit skill melukis dan mewarna. Kanak-kanak dan orang dewasa, semua boleh main.

Jom download game ini Draw SomethingOMGPOP

 AF – Untuk yang tak pandai melukis atau tangan keras, jangan terlalu over confident. Mungkin lain yang dilukis, lain pulak yang di teka. :)

 

  24 Responses to “20 Juta Download Dalam 5 Minggu!!!”

  1. Nanti boleh cuba pasang pada iPhone saya. :-)
    akubiomed telah menulis tentang..Pelancaran Kawasaki GT World dan Pusat GIVI

    adamfaiz Reply:

    Cuba main dengan anak2 tengok sape yg terer :)
    adamfaiz telah menulis tentang..WW 29 – Ramai Yang Tak Tahu Ni..

  2. Rasanya kat FB pun ada kan.
    JBCool telah menulis tentang..JBCool 2012 Contest #1: Cool T-Shirts To Be Won

    adamfaiz Reply:

    tak pasti bro.. dah lama benar tak ber FB
    adamfaiz telah menulis tentang..Video Cara Pasang Perabot IKEA

  3. Yang tangan keras macam aku ni memang best main ni
    Mesti siapa pun tak boleh teka apa yg aku lukis
    Haha
    tehr telah menulis tentang..Juara F1 Malaysia

    adamfaiz Reply:

    kalau orang tak boleh teka susahlah nak dapat point…
    adamfaiz telah menulis tentang..Sehari Di Kidzania

  4. rasanya kat FB pun ada. baru perasan status kawan tadi. patutlah ramai yang main, popular rupanya
    Amirez telah menulis tentang..Buku Nota Conteng-Conteng Sampai Dah

    adamfaiz Reply:

    Kadang-kadang idea yang simple boleh menjadi sesuatu yang luar biasa
    adamfaiz telah menulis tentang..WW 29 – Ramai Yang Tak Tahu Ni..

  5. bagi games percuma tapi jual gold coin untuk games tu.. memang menarik strategi diorang
    kulanz telah menulis tentang..Cikgu Tidak Pernah Bercintakah?

    adamfaiz Reply:

    Takkan nak free2 kan?.. ni memang strategi pemasaran diorang
    adamfaiz telah menulis tentang..Cuti Yang Tak Disukai

  6. pergh..dpt games ni kat anak sedara aku alamatnya buat harta terus lah…bahaya2

    adamfaiz Reply:

    so jgn bagi dia.. main ngan hubby je la
    adamfaiz telah menulis tentang..WW 29 – Ramai Yang Tak Tahu Ni..

  7. Rasanya game ni overrated. Ada je game lain yg sama konsep dgn game ni. Sama juga dgn game Angry Birds, konsep die mudah je, main lastik2. Mungkin impak promosi yg berkesan menjadikan dua2 game ni boleh jadi fenomena
    Affan Ruslan telah menulis tentang..Projek Hujung Tahun Pelajar Kejuruteraan Kimia

    adamfaiz Reply:

    Promosi buat membuatkan game biasa je nampak mcm extra hebat . Ditambah pulak dengan faktor ikut-mengikut orang… lebih2 lagi di FB
    adamfaiz telah menulis tentang..Wordless Wednesday 27 – Siapa Berani Saman Aku?

  8. chii pernah install..tp da buang sebab mcm x berapa reti nak lukih2..kawan pn x berminat
    chii telah menulis tentang..Aksi Budak Lelaki Kacak

    adamfaiz Reply:

    Main Angry Bird lagi senang kan? :)
    adamfaiz telah menulis tentang..Sehari Di Kidzania

  9. Hebatnya.. teknik promosi yang berkesan tu..
    Thanks untuk info, boleh try main :)
    Jomtonton telah menulis tentang..Top 5 Radio Online Malaysia

    adamfaiz Reply:

    kalaulah aku pandai buat apps camni…hmmmm..

  10. bakal menyaingi macam games angry bird… kejap jer tuh 5 minggu dah 20 jottaa…
    zik telah menulis tentang..Aku LELAKI KACAK wei!

    adamfaiz Reply:

    Mula try free pastu beli itu ini.. kalau satu download RM1 dah dapat RM20 juta… kayo !! :)
    adamfaiz telah menulis tentang..Video Cara Pasang Perabot IKEA

  11. Sbnrnya ada cerita disebalik cerita syarikat game ini, nak tau, cuba google nama CEO syarikat ini, mcm mana dorang ble dpt profit bermilion2… :D by the way game nie menarik

    adamfaiz Reply:

    ni sure dah biasa main ni..
    adamfaiz telah menulis tentang..Cermin Mata Internet Google

  12. ada d layar fb.saya pernh test meneka tapi salah heee..

    mmg tak reti lukis tangan dah cam kayu mayu ni heeee

    adamfaiz Reply:

    aku bab melukis pun fail… lukisan anak lagi cantik kot..

Sorry, the comment form is closed at this time.